Frim-Fram Quartet: Let's Talk - CD cover

Let’s Talk

Frim-Fram Quartet: Let’s Talk (2015)

FrimFramCDcover

Meillä on ilo ja kunnia esitellä Frim-Fram Quartetin ensilevy “Let’s Talk”. Levy julkaistiin Juttutuvalla Ghettoblues-klubilla to 8.10.2015. Cd:tä  on saatavana suoraan meiltä hintaan 15 € +postimaksu 1,60 € jos haluat sen postitse tai keikoilta.

Levy on äänitetty livenä, muutamia laulupaikkauksia ja huuliharppua lukuunottamatta. Olemme koostaneet tämän levyn siitä lähtökohdasta että kokonaisuus tunne, svengi ja yhteissoitto, ovat tärkeimmät elementit. Vaikka levy on kumarrus old school -meiningille emme silti ole lähteneet tekemään mitään replikoitua vintage-levyä. Tämä albumi on nahkoneen karvoineen sitä mitä on, hyvin soivassa huoneessa livenä soitettua monipuolista bluesia. Kaikki kappaleet ovat Juki Välipakan käsialaa.

Levyn ensimmäinen raita “Baby, Let’s Talk” on jazzahtava rhythm and blues -veto, jossa on erikoisuutena enemmän jazzissa käytetty scat-laulu. Saksofoni ja ihmisääni keskustelevat, ja urut sanovat väliin sanansa.

Toinen raita ” Can’t Afford You, Baby” on Chicago-tyyliin vedettyä runttausta jossa vokalisti Juki Välipakka pääsee esittelemään huuliharpistin kykyjään.

“Key To Your Heart” puolestaan on countryblues- ja swamp-vaikutteinen rullaus, jossa Jukin sikarilaatikkokitara ja Sirpa Suomalaisen saksofoni vetävät pienen keskustelun jota seuraa rouhea fonisoolo.

“That Ain’t Right” on hidas swingblues hieman T-Bone Walkerin hengessä. Saksofonin maukkaat fillit siivittävät Harri Taittosen urkusoolon lentoon.

Rockabilly-henkinen “Stick With Me Baby” groovaa eteenpäin Thomas Törnroosin rumputyöskentelyn kuljettamana. Kitara ja foni vetävät rock ‘n roll -henkiset soolot.

Kuudes raita “You’ve Been Had” taas kulkee svengaavalla New Orleans -sykkeellä. Harrin  murahteleva urkusoolo ja Jukin sikarilaatikko-slide vievät tunnelmaa syvän etelän suuntaan.

“Life Would Be Great” on hidas swingblues hieman T-Bone Walkerin hengessä. Sirpa pääse tyylittelemään tunteella upeassa fonisoolossaan.

“Give Me A Change” on soulahtava pala jossa Taittosen ja Törnroosin komppi liimaa svengin yhteen.

Yhdeksäs kappale “Just A Fool For You” on tyylipuhdas jazzblues, jossa jokainen pistää lisää pökköä pesään. Kuulemme jälleen myös bändin svengaavan soiton päälle vedettyä hulppeaa scattia, joka on Suomessa ja kansainvälisestikin omaa luokkaansa.

“You Really Hurt Me Bad” on Texas-bluesia lähestyvä revitys. Tekstissä on hieman humoristinen näkökulma rakkauden kiemuroihin.

Levyn päätösraita on keikoilla yleisön suosikiksi noussut “You Make Me Howl”. Tämä syvälle etelän rämeille vievä hypnoottinen tribaalipoljento on nostanut kuulijoiden ihokarvat pystyyn. Todella suurilla nyansseilla vedetyssä kappaleessa kuullaan jälleen sikarilaatikko-slidea.

Let’s Talk -levyn sanat